GasztroHírek  » 

Palóc finomságok a 100 Szikrán

Palóc finomságok a 100 Szikrán

2019.05.15.  | MKO

A 100 Szikra egy izgalmas fesztivál Nógrád csücskében, a szlovák határ mellett, Ipolytarnócon. Az elfeledett, de mégis csodás régió remek programmal vár minket június 7-9. között – az ételek mellett remek italok, finom péksütemények, első osztályú kávé és laza motoros hangulat vár mindenkire.

Igazi palóc gasztróval készülnek: a karancslapujtői Jótevők a környék legjobb krumplilaskáját hozzák el, de az egytálételeket, sőt a túróslepényt, a legfinomabb nógrádi édességeket is ők készítik a 100 Szikrán.

A Food Maffia szendvicsei, burgerei már több Food Truck fesztiválon bizonyítottak – alapanyagaik nagy részét a nógrádi kistermelőktől szerzik be. Az italokról, a jó hangulatú kerti bárról a Telep csapata gondoskodik.

A kávét pedig a Fekete baristái csepegtetik, gőzölik La Marzocco gépeken.

És a bónusz: Vajda József a Pékműhelyből szombat délelőtt mindenkit sok szerettel vár, a vendégek együtt dagaszthatnak, keleszthetnek és süthetnek vele - mindez a 100 Szikra Jamboree fő helyszínén, a Kiss Majorban.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.