GasztroHírek  » 

Pokoli lesz: jön a világ legerősebb chilije

2017.09.21.  | MKO

Ilyen erős chili még nem volt – a karolinai kaszásnak annyi, itt a sokkal izmosabb csípős paprika.

Hatalmas harc folyik a chilinemesítők között, hisz évek óta küzdenek azon, hogy a Carolina Reaper néven ismert, átlagosan 1,56, maximálisan 2,2 millió Scolville-egységet tudó paprikánál valami erősebbel rukkoljanak ki. Micsoda véletlen: a rekordert pont a saját nemesítője löki le a dobogó csúcsáról egy új, sokkal ütősebb fajtával.

Néhány hónapja egy angol férfi beharangozta a Dragon's Breath, vagyis a sárkány lehelete nevű verziót, aminek erejét 2,48 millió Scolville-egységnek ígérte.

A bulvármédia már akkor halálosnak kiáltotta ki, pedig a hivatalos mérések meg sem érkeztek.

A Guinness-tanúsítvány azóta sincs sehol, Mike Smith chilije hoaxnak bizonyult.

Smokin' Ed Currie viszont megbízható, a szakmájában elismert figura – bejelentése, hogy a Pepper X fajtával elérte a 3.18 millió Scolville-t, futótűzként szaladt körbe a belterjes fórumokon. A mérést maga kérte a Guinness ítészeinél; ha összejön az új világrekord, pokoli tűzre számíthatunk. A videó alapján az X-ből készült Last Dab szósz tényleg izgalmas.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.