GasztroHírek  » 

Pörög a fine dinig óriáskerék!

Pörög a fine dinig óriáskerék!

2018.07.02.  | MKO

A nyár megérkezett Budapestre André Bicalho, a Baraka séfje, aki megmutatja, hogyan vitt vidámságot a fine diningba.

A séf szerint vannak olyan gyerekkori élményeink, amelyek sose múlnak: lubickolás a strandon, langyos délutánok egy parkban, kerti sütögetés a családdal. A megmaradó emlékeket idézi fel a Baraka nyári menüje, amiben olyan nosztalgikus ízek is helyet kapnak, mint a pillecukor, a popcorn, a jégkrém, a vattacukor - persze mindez új köntösben.

“A budapesti nyarak mindig édesek és naposak, a jókedv a levegőben van! Ez a szünidő időszaka, amikor barátainkkal és családunkkal élvezzük a szabad levegőn töltött időt.

Van valami élvezet ebben a pihenésben, jó pillanatok, amikor csak lazulunk a teraszokon, vagy a Duna parton ülünk egy padon. Idén nyári inspirációként ennek az időszaknak az arcait szerettem volna megmutatni.” – kezdi ecsetelni a séf nyári inspirációját – „A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád. Élvezzük a nyári estét!”

Nem titok, André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására.

A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal.

A szakács életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik.

És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:

A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf még további meglepetésekkel is szolgál.

A szezonális menü legfinomabb fogásai között sárgadinnyeleves, citrom, gyömbér és kókusz; paradicsom textúrák és norvég homár, curry; Szent Jakab-kagyló, passiógyümölcs, dashi, retek; francia nyúl, málna, kumquat és uborka; kajszibarack, alma, sudachi, tofu kerül az asztalra.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.