GasztroHírek  » 

Prevenció, egészség, gyógynövényismeretek? Téged vár az Egyetem!

Prevenció, egészség, gyógynövényismeretek? Téged vár az Egyetem!

2018.08.10.

Újabb különleges tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE), ahol most a gyógynövénytermesztő szakértők utánpótlásán van a hangsúly. A két félévig tartó kurzus célja, olyan szakemberek képzése, akik a szakirányú továbbképzés elvégzését követően képesek helytállni a gyógynövény ágazat különböző területein, legyen szó gyógynövénytermesztésről és feldolgozásról, gyógytermék előállításról vagy akár egészségturizmusról.

A SZIE KERTK Gyógy- és Aromanövények Tanszékén induló tanfolyam során a részvevők megismerkedhetnek a gyógynövények egyes fajtáival és azok hatóanyagaival, a gyógynövények gyűjtéséről és termesztésükről, valamint ismertet kapnak a drogminőséget befolyásoló tényezőkről. A tananyagban helyt kapott még a fitoterápia-alapismeretek átadása, a gyógynövények elsődleges és másodlagos feldolgozásának tájékoztatása és a minőségbiztonsági, illetve pályázati rendszerek kérdései is.

A szeptemberben elinduló oktatáson főként olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik agrár-, orvos- és egészségtudományi, gazdaságtudományok, műszaki, pedagógusképzés, sporttudomány vagy természettudományi képzési területen, alapképzésben vagy osztatlan képzésben (korábban egyetemi vagy főiskolai képzésben) szerzett mérnöki vagy nem mérnöki oklevéllel rendelkeznek.

A kurzuson végzett szakemberek alkalmasak lesznek a gyógynövények kis-és nagyüzemi körülmények között történő termesztésére egyaránt, ezen kívül elhelyezkedhetnek gyógytermékeket gyártó, forgalmazó cégeknél, továbbá az egészségmegőrző kiegészítő programokat is alkalmazó, wellness szolgáltatásokat nyújtó centrumokban, szállodákban.

A SZIE számos felnőttképzési tanfolyamot kínál. Kurzusai között megtalálhatóak az OKJ, a mezőgazdasági, a műszaki, a hatósági és egyéb szakmai képzések is. A Gyógynövényismerő- és felhasználó képzés mellett 2018-ban induló kurzusok között szerepel a méhész, a gomba-szakellenőr és a munkavédelmi technikusi oktatás is.

További információk: www.kertk.szie.hu

Kapcsolattartó:

 dr. Gosztola Beáta
Gyógy- és Aromanövények Tanszék
Tel.: +36-1-305-7458
Fax: +36-1-305-7330
E-mail: gosztola.beata@kertk.szie.hu



Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.