GasztroHírek  » 

Ramsay 100 új étterem megnyitását tervezi

Ramsay 100 új étterem megnyitását tervezi

2019.08.09.  | Orbán Szilvia

Gordon Ramsay nemrég eladta észak-amerikai márkája 50 százalékát, és az ily módon résztulajdonossá vált befektető cég 100 millió dollárt szán újabb vendéglátóhelyek megnyitására.

A híres brit séf, ha úgy vesszük, már korábban meghódította az Egyesült Államokat, hiszen a nevével fémjelzett tévés valóságshow-k a tengerentúlon is rendkívül népszerűek, de most úgy tűnik, szintet lép: a hírek szerint Ramsay a következő öt évben nem kevesebb, mint 100 új étterem megnyitására készül.

A szabadszájú séf a Forbes információi szerint megállapodott a Lion Capital nevű befektetővel, amelynek értelmében Ramsay átadja nekik észak-amerikai érdekeltségei tulajdonjogának felét – azzal a kikötéssel, hogy a cég mintegy 100 millió dolláros beruházással támogatja egy Gordon Ramsay-féle étteremlánc megnyitását.

A Lion Capital nem új szereplő a gasztropiacon, hiszen korábban olyan sikerprojektek fűződtek a nevéhez, mint a Wagamama és a Kettle Chips.

Ramsay jelenleg 8 éttermet üzemeltet az Egyesült Államokban, mindegyiket a Caesars Entertainment kaszinóival együttműködve. Úgy tudni, hogy most – az amerikai kontinensen jelenleg is működő étteremtípusok közül – a Gordon Ramsay Steak, a Gordon Ramsay Pub & Grill és a Gordon Ramsay Fish & Chips esetében terveznek jelentős bővítést, sőt behoznának a piacra két újabb nemzetközi koncepciót, a Gordon Ramsay Street Pizzát és a Gordon Ramsay Bread Street Kitchent is.

A brit séf azt nyilatkozta, hogy a megállapodás tető alá hozása egy teljes évet vett igénybe azután, hogy rájött: népszerű éttermi birodalmának kiterjesztéséhez segítségre van szüksége.

„Nem álltam készen arra, hogy egyedül tekerjek fel a hegyre. Az még újabb 15 évembe került volna… Úgy voltam vele, inkább essünk túl ezen” – mesélte.

Lehet, hogy elsőre agresszívnek tűnik az ötlet, de nem az a terv, hogy 80-90 tök ugyanolyan éttermet nyitunk. Egy rakás más-más típusú, stílusú hely nyílik majd. Ez egy sokrétegű márka, ezen dolgoztam annyira keményen. Most megosztottuk és uralkodunk.”


Úgy tűnik, Ramsay szerencsecsillaga továbbra is magasan jár:

már ma is ő az egyetlen séf, aki szerepelt a Forbes „Világ Legjobban Fizetett Hírességeinek Listáján”.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.