Receptek

Kalács piros tojással

Kalács piros tojással

Auguszt Olga recetje

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉSE: 

A tejet az élesztővel, kis cukorral langyosra melegítjük. A liszt egynegyed részéből és a tej egyharmadából előtésztát (kovászt) készítünk. A maradék tejes élesztőbe beletesszük a tojássárgáját, a vajat. A kovászt kicsit pihentetjük, majd összegyúrjuk az összes anyagot. Pihentetjük. Szétadagoljuk. A fonáshoz három egyenlő hosszú nudlit sodrunk, nyújtunk. Mint a copfot, összefonjuk. Lekenjük egész tojással. Kelesztjük: nem sok idő kell neki, negyedóra 40 °C-on. A főtt tojásokat már a kelesztésnél ráhelyezzük, hogy a helyük kialakuljon. 160 °C-os sütőben sütjük, a vastagságtól függően 30-35 percig.

 

  • Olaszországban húsvétkor galambhoz hasonló kalács, a colomba kerül szinte minden család asztalára. A madárkákat hüvelykujj vastagságú nudliból sodorjuk: csomót kötünk a tésztára, a szeme lehet két szem bors.
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább