Receptek

Babragu füstölt szalonnával

Babragu füstölt szalonnával

Kétféle szárazbabból, lóbabból és zöldbabból készítjük. Először a szárított babot tesszük fel főni (sonkacsonttal vagy füstölt bőrdarabbal, babérlevéllel, fokhagymával, sárgarépával, petrezselyemszárral). Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a blansírozott (forrázott) zöldbabot, végül a lóbabot. A végén leszűrjük, és leöntjük egy kis olívaolajjal.

A babból kiveszünk 2 evőkanálnyit, összeturmixoljuk konfitált fokhagymával, hámozott sült paprikával és sült paradicsommal, kevés pirult római köménnyel, végül még olívaolajat adunk hozzá. Elég sűrű mártást kapunk.

Készítünk hasábra vágott császárhúst: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, hagyjuk a vízben kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és serpenyőben közepes lángon nem túl szárazra pirítjuk.

A babokat összekeverjük a mártással, egyszer felfortyantjuk, tálaláskor meghintjük pirított császárhússal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.