Receptek

Barnított vajas tagliatelle

Barnított vajas tagliatelle

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle
  • 4 ek barna vaj
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 3 db tojássárgája
  • só, bors

Elkészítése:
A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk, alaposan összekeverjük, és egy tálba félretesszük, hogy levet engedjenek. Közben a tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük: leszűrés előtt egy bögrényi (kb. 1,5 deci) főzővizet merjünk ki a fazékból. Egy serpenyőben felhevítjük a barna vajat, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, a paradicsomot a levével együtt és a főzővizet. Magas lángon 2-3 percig forraljuk és forgassuk, amíg a tésztát egyenletesen bevonja az összeforró mártás, közben borsozzuk. Ekkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojássárgáját, amitől krémesebb, gazdagabb lesz a szósz, ha szükséges, sózzuk. Tálaljuk forrón, adjunk hozzá friss bazsalikomlevelet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.