Receptek

Bodza-eper

Bodza-eper

Frideczky András receptje (4 fő részére)

EPERCOULIS

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g eper
  • 50 g kristálycukor

JOGHURTOS BODZAFAGYLALT

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g tej (1,5%)
  • 50 g bodzaszörp
  • 50 g tejszín (30%)
  • 40 g tejpor
  • 50 g kristálycukor
  • 50 ml glükózszirup
  • 1 db citrom
  • 5 g fagylaltstabilizátor

BODZAROPOGÓS

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g tojásfehérje
  • 50 g porcukor
  • 50 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • 2 db bodzavirág

DÍSZÍTÉS

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g friss eper

ELKÉSZÍTÉSE:
A bodzafagylalt alapanyagait megfőzzük, majd leturmixoljuk, és fagylaltkészítő gépben elkészítjük. Az epercoulis-hoz az epret és a kristálycukrot összefőzzük, összeturmixoljuk és tálalásig lehűtjük.

A bodzaropogóshoz az alkotórészeket összekeverjük – fontos, hogy ne habosítsuk ki! –, és sütőlapra, 1 mm vastagon felkenjük. Megszórjuk a bodzavirágokkal, majd 160 °C-on 8-10 perc alatt középbarnára sütjük.

A desszertet a kép szerint tálaljuk, és friss eperrel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.