Receptek

Borjúkaraj-carpaccio

Borjúkaraj-carpaccio

Feke Zoltán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg borjúkaraj
  • 3 g piemonti füstölt paprika
  • 10 dkg vaj
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 1 cl szarvasgombaolaj
  • 50 dkg kápia paprika
  • vegyes idényzöldségek ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A borjúkarajt sous vide technikával és anélkül is elkészíthetjük. Sous vide-nál a borjúkarajt körbesütjük, majd vákuumzacskóba helyezzük, sózzuk-borsozzuk, mellétesszük a kakukkfüvet és a szarvasgombaolajat, és 62 °C-on vízfürdőben 2 órán át szuvidoljuk. Otthoni környezetben úgy érhetjük ezt el, hogy a sütőt beállítjuk erre a hőfokra, és vízfürdőbe helyezzük a bezacskózott húst. Ez esetben lehetséges, hogy növelni kell a hőmérsékletet és folyamatosan fixen tartani. Ha letelt a 2 óra, gyorsan jeges vízbe tesszük és kihűtjük. A kápia paprikát megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és apróra vágjuk. Kevés olívaolajjal összekeverjük, és hozzáadjuk a füstölt pirospaprika-port.

TÁLALÁS:
A megdermedt borjúkarajt vékony szeletekre szeljük, zöldségekkel, salátákkal, csírákkal tálaljuk, és megöntözzük kevés olívaolajjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább