Receptek

Borneói sarawak borsos kacsamellsült

Borneói sarawak borsos kacsamellsült

Segall Viktor receptje (4 adag)

SÜLT PADLIZSÁN


HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 3-4 ek olaj a sütéshez
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 kk. szárított csili paprika
  • só, frissen őrölt sarawak bors

KACSAMELL


HOZZÁVALÓK:

  • 4 kisebb kacsamell
  • 2 ek olaj
  • só, frissen őrölt sarawak bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A padlizsánt egyforma, kb.2 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk 3-4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk.Kb.30 perc alatt megpirítjuk, úgy, hogy közben belül megpuhuljon. Közben mozsárban megtörjük a sarawak borsot. A fűszereket és a szezámolajat a padlizsánhoz adjuk, és összeforgatjuk.
Megsütjük a kacsamellet. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd a húst mindkét oldalán 1,5 perc alatt kérgesítjük. Sütőbe tesszük, és 3-4 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 5 percig pihentetjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább