Receptek

Borsos tokány vajas- petrezselymes tarhonyával

Jahni László receptje:

Borsos tokány vajas- petrezselymes tarhonyával

Jahni László éttermi körülmények között főz, ezért a megadott arányok szokatlannak tűnhetnek. Az adagokat annyival kell megszorozni, ahány főre készítjük.

(1 fő részére)

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg marhastefánia 
  • 2 dl borjúalaplé 
  • 5 g sűrített paradicsompüré 
  • 10 szem bors, háromféle
  • 40 g vaj 
  • 50 g házi tarhonya 
  • 3-4 szál petrezselyemzöld 
  • sertészsír
ELKÉSZÍTÉSE:

A marhastefániát 20 dekagrammos darabokra keresztbe szeleteljük. Forró zsírba elősütjük, és megfelelő edénybe rakjuk. Felöntjük annyi sertészsírral, hogy ellepje, és 20 órán át 70 °C-os sütőben készítjük. Az elősütő zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük a borjúalaplével, beforraljuk. Durvára vágott borsokkal ízesítjük, és vajjal dúsítjuk. A kész stefániát belerakjuk a szószba, és rövid ideig összeforraljuk. A házi tarhonyát sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk vajon futtatott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább