Receptek

Búrkifli

Búrkifli

Bergmann Ernő receptje

(10 db)

HOZZÁVALÓK:
  • 75 dkg vajastészta
  • 25 dkg töltelék
  • 2 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 7, 5 dkg darált dió
  • 10 dkg gorombára vágott dió
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

A VAJASTÉSZTA

ELKÉSZÍTÉSE:

30 dkg vajat és 5 dkg lisztet összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. 20 dkg lisztet, 10 dkg réteslisztet, 5 dkg vajat, 4,5 dl hideg vizet, 1,5 dkg sót és 2 cl ecetet rétestésztává gyúrunk, és 30-45 percig letakarva hideg helyen pihentetjük. A tésztába becsomagoljuk a vajas részt, szimplán és duplán hajtogatjuk, majd hűtőben pihentetjük 30-45 percet. Ismét szimpla és dupla hajtogatás következik.

A TÖLTELÉK

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, citromhéjat, vaníliás cukrot. Nyomózsákba tesszük. A tésztát 25×80 cm-esre nyújtjuk, hosszában kettévágjuk. Mindkét csík felső részét megkenjük tojással. Az alsó részre nyomjuk a tölteléket, majd az alsó részt rátekerjük a felső részre úgy, hogy a tölteléket teljesen körülvegye a tészta. Tojással megkenjük, megszórjuk a gorombára vágott dióval, majd mindkét hengert 5-5 darabra vágjuk. A darabokat kifli formára hajtjuk.220 °C-os sütőben 5 percig sütjük, majd csökkentjük 180 °C-ra a hőmérsékletet, és még 20-25 percig sütjük. Kihűlés után meghintjük porcukorral.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.