Receptek

Calamarata tészta kecskesajttal

Calamarata tészta kecskesajttal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg calamarata tészta
  • 1 kg édesburgonya
  • 20 dkg kecskesajt
  • 20 dkg tejszín
  • 20 dkg vöröshagyma
  • néhány levél zsálya
  • chiliolaj ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A finomra vágott hagymát olívaolaj és vaj keverékén az édesburgonyával puhára pároljuk, majd a tejszín hozzáadása után összeturmixoljuk. A gyűrű formájú calamarata tésztát forrásban lévő sós vízben fogkeménységűre főzzük, majd összeforgatjuk a hígabb mártás sűrűségű édesburgonyával. A kecskesajtot a tejszínnel krém állagúra hígítjuk, és habzsákból a tésztákba töltjük. A tetejére chiliolajat csepegtetünk és frissen vágott zsályát szórunk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.