A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Édesköményes kínaidatolya-kompót

Segal Viktor receptje

2020. július 30.
  • 2 dl víz
  • 1/2 dl almaecet
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 1/2 db zöld citrom leve
  • 1 szem szegfűszeg
  • 1 púpos tk reszelt gyömbér
  • 2 db egész csillagánizs
  • 3 szem egész bors
  • 1 db kis méretű édeskömény apróra vágva, szárai vékony karikákra szeletelve
  • 1 db körte meghámozva, 2 cm-es kockákra vágva
  • 1 db alma meghámozva, 2 cm-es kockákra vágva
  • 1/2 db kígyóuborka fél cm vastag héja apró kockákra vágva
  • 14 szem aszalt kínai datolya hosszában félbevágva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy lábasban összekeverjük a 2 dl vizet, az almaecetet, a cukrot, a mézet, a zöldcitrom-levet és a fűszereket.

Erős lángon összeforraljuk a fűszeres szirupot, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és kb. 10 percig főzzük.

Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az édesköményt, a felkockázott körtét, az almát és az aszalt kínai datolyát. Ezzel már nem kell főzni, mert a szirup forrósága elég ahhoz, hogy a gyümölcs elveszítse nyersességét.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk az uborkát is. Tálaláskor mentalevéllel vagy citromfűvel díszíthetjük.


datolya , édeskömény , almaecet , méz , zöld citrom leve , szegfűszeg , csillagánizs , gyömbér , alma , kígyóuborka , körte , aszalt kínai datolya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra