A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Egészben sült pisztráng friss levélsalátával, pisztáciával, gorgonzolával, vajas

Kállai Roland receptje

2020. augusztus 7.
  • 4 db egész pisztráng
  • 10 dkg vaj
  • 4 db rozmaringág
  • 80 dkg mogyoróburgonya
  • 20 dkg gorgonzolasajt
  • kevés liszt
  • 1 fej saláta
  • paprika
  • paradicsom
  • uborka
  • hagyma
  • citrom
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az előkészített pisztrángot befűszerezzük sóval, borssal, a hasüregébe vajat és rozmaringot teszünk. Pici lisztben megforgatjuk, majd rostlapon aranybarnára pirítjuk, ezután

sütőben 180 °C-on 10 perc alatt készre sütjük. A pisztrángot tálaláskor a citrom levével meglocsoljuk.

A mogyoróburgonyát előfőzzük, a bazsalikomot olívaolajjal összeturmixoljuk, serpenyőbe tesszük, majd átforgatjuk benne a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátát és a zöldségeket megmossuk, összevágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, majd ráhalmozzuk a gorgonzolasajtot.



pisztráng , vaj , rozmaringág , mogyoróburgonya , gorgonzolasajt , liszt , saláta , paradicsom , paprika , uborka , hagyma , citrom , bazsalikom , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra