Receptek

Fácánleves

Tornyos Balázs receptje:

Fácánleves

Tornyos Balázs receptje 4 fő részére

LEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tisztított fácán
  • 40-50 dkg fácáncsont
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 80 g zeller a zöldjével együtt
  • 60 g karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs petrezselyemzöldje
  • 2 szem borókabogyó
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 kis db friss gyömbér
  • 8-10 szem egész fekete bors

LEVESBETÉT

HOZZÁVALÓK:

  • 3-4 levél kelkáposzta blansírozva
  • 1 db tojás
  • 15 g zsemlemorzsa
  • 1 dl fácánleves
  • 1 kis cs petrezselyemzöldje apróra vágva
  • frissen őrölt fekete bors

EGYÉB HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fürjtojás
  • házi cérnametélt

ELKÉSZÍTÉSE:
A leves hozzávalóiból klasszikus húslevest főzünk, leszűrjük. A levesbetét elkészítéséhez a fácánhúst kutterben összedaráljuk, és a kelkáposzta kivételével a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. A blansírozott kelkáposztaleveleket két fólia között egy sodrófával kilapítjuk, majd egy másik hőálló fóliára terítjük. Hosszában rászedjük a tölteléket, a kelkáposztaleveleket ráhajtjuk, a fóliával szorosan feltekerjük, és a két végét megcsomózzuk. Hőálló vákuumfóliában levákuumozzuk, és 80 °C-on 1 órát hőkezeljük. Kibontjuk a fóliából, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A fürjtojásokat megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk, a cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A főtt zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk. Tálalásnál a kelkáposztatekercset, a zöldségeket, a fürjtojást és a kifőzött cérnametéltet a tányér közepére tálaljuk, és ráöntjük a forró levest.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább