A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fekete rizs libamájas hurkával és házi fügés-majoránnás mustárral, friss fügével

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 7.
  • 60 dkg fekete rizs
  • 1,8-2 kg májas hurka
  • 10 dkg mustármag
  • 60 dkg füge
  • 1 dl ecet (10%-os)
  • 1 ek koriander
  • 1 kisebb csokor majoránna
  • 2 ek méz
  • só, bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A rizst átöblítjük, és kb. 3-4-szeres mennyiségű sós vízben kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.

A hurkát előmelegített sütőben 160-170 °C-on kb. 20 percig sütjük.

A mustárhoz a mustármagot, a koriandert, a mézet és egy csipet borsot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. Ha a megfelelő állagot elértük, akkor adjuk hozzá a frissen vágott majoránnát és a megtisztított fügét.

Tálaláskor cikkekre vágott fügével kínálhatjuk.



füge , fekete rizs , májas hurka , mustármag , ecet , koriander , méz , majoránna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra