Receptek

Fekete rizs libamájas hurkával és házi fügés-majoránnás mustárra

Fekete rizs libamájas hurkával és házi fügés-majoránnás mustárra

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg fekete rizs
  • 1,8-2 kg májas hurka
  • 10 dkg mustármag
  • 60 dkg füge
  • 1 dl ecet (10%-os)
  • 1 ek koriander
  • 1 kisebb csokor majoránna
  • 2 ek méz
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst átöblítjük, és kb. 3-4-szeres mennyiségű sós vízben kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük. A hurkát előmelegített sütőben 160-170 °C-on kb. 20 percig sütjük. A mustárhoz a mustármagot, a koriandert, a mézet és egy csipet borsot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. Ha a megfelelő állagot elértük, akkor adjuk hozzá a frissen vágott majoránnát és a megtisztított fügét. Tálaláskor cikkekre vágott fügével kínálhatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább