Receptek

Galambmell ropogós malacfüllel

Galambmell ropogós malacfüllel

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 db galambmell
  • 10 db malacfül
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 kg sertészsír
  • 50 dkg árpagyöngy
  • 1,5 l szárnyasalaplé
  • 5-6 db salotta hagyma
  • 1 cs kakukkfű
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 0,1 dl olívaolaj
  • 1/2 l száraz fehérbor
  • 1 cs petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE:

A galambmelleket lefejtjük a mellcsontról, sózzuk, borsozzuk, tálalás előtt forró serpenyőben körbepirítjuk kevés olíván, 1-2 kakukkfűággal. A füleket megtisztítjuk, esetleg le is pörzsöljük, ha szükséges. 80-90 °C-os zsiradékban 3,5-4 órán át konfitáljuk. Tálalás előtt serpenyőben ropogósra sütjük.

A salotta hagymát finomra vágjuk, olíván megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az átmosott árpagyöngyöt, majd tovább pirítjuk. Amint felforrósodott, ráöntjük a fehérbort. Ha elpárolgott a bor, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.

Tálalás előtt vajat és parmezán sajtot, valamint finomra vágott petrezselymet és kakukkfüvet adunk hozzá. A gombákat megtisztítjuk, daraboljuk, és forró serpenyőben minimális olívaolajjal rövid ideig hőkezeljük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább