Receptek

Gnocchi rukkolás házi pestóval

Gnocchi rukkolás házi pestóval

Péter Ildikó receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 600 g burgonya (jó lisztes, keményítős fajta)
  • 150 g liszt (75 g kukoricaliszt és 75 g kukoricakeményítő)
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • friss rukkola
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek rukkolás pesto
  • parmezánforgácsok
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát héjában megfőzöm, hagyom picit hűlni, majd lehúzom a héját. Krumplinyomóval áttöröm. Hozzáadom a két felvert tojást. Hozzászitálom a lisztet, összegyúrom. Ha száraz lenne, mehet hozzá egy kevés tej, ha túl nedves, akkor még egy kis liszt. Szép gömbölydedre gyúrom, majd lisztezett deszkán kinyújtom 1-1,5 cm vastagra. Rudakat vágok, amit meghengergetek a tenyeremmel, majd ezt 3-4 cm hosszú darabokra vágom. Ezután egyenként a kezembe veszem a kis rudakat, tojásdad alakúra formázom őket, és a villát kicsit belenyomom, hogy csíkos legyen. Aki siet, a formázást elhagyhatja, akkor rudacska alakúak lesznek a gnocchik. Lisztezett deszkán vagy lisztezett konyharuhán hagyom őket szikkadni. Jöhet a forrásban lévő víz, beleengedek egy marék tésztát, pár perc alatt feljön a zubogó víz tetejére (ekkor kész), szűrővel kimerítem, tálba szedem, olívaolaj vagy vaj mehet rá, hogy ne ragadjon össze. Közben felmelegítek 1 dl tejszínt, teszek bele pár kanál rukkolás pestót (házi, saját készítésű, de lehet bolti is), reszelek bele parmezánt, sózom, borsozom, beleteszem a kifőtt gnocchit, átforgatom, és azon melegében tálba szedem. Jöhet rá sok friss rukkolalevél, meg egy hintés parmezánforgács és olívaolaj.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább