Receptek

Gomolya sajtos házi tészta fermentált és friss medvehagymával

Gomolya sajtos házi tészta fermentált és friss medvehagymával

Illés Roland receptje 4 fő részére

Tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg gomolya sajt
  • 20 dkg tejszín
  • 10 dkg medvehagyma

Elkészítése:
A fermentált medvehagymához alaposan megmossuk a leveleket, steril üvegbe rakjuk és felöntjük sós vízzel. 5 napon keresztül szobahőmérsékleten tartjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük, kinyújtjuk és a kívánt alakúra formázzuk. A tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lereszelt gomolyát. A szószba forgatjuk a kifőzött tésztát, és a tetejét megszórjuk friss és fermentált medvehagymával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.