A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett fogas olívaolajos tökkel

Jahni László receptje

2012. június 18.
  • 20 dkg fogasfilé
  • 20 dkg friss zsenge tök
  • 1/4 db citrom leve
  • 3-4 szál kapor
  • 1 db salátalevél
  • Bertolli olaj


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét besózzuk, 10-15 percig hűtőben pihentetjük, majd a bőrös felén sütjük készre grill-lapon vagy serpenyőben. Közben a hús felőli részen Bertolli olajjal kenegetjük.

A zsenge tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, apró kockára vágjuk, sózzuk. Adunk hozzá finomra vágott kaprot, és Bertolli olajból, citrom levéből öntetet készítünk (emulziót).

A halat salátalevelekkel és töksalátával tányérra rendezzük.




tök , fogasfilé , citrom , kapor , salátalevél , Bertolli olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra