Receptek

Grillezett fogas olívaolajos tökkel

Jahni László receptje:

Grillezett fogas olívaolajos tökkel

Jahni László éttermi körülmények között főz, ezért a megadott arányok szokatlannak tűnhetnek. Az adagokat annyival kell megszorozni, ahány főre készítjük.

(1 fő részére)

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg fogasfilé 
  • 20 dkg friss zsenge tök 
  • 1/4 db citrom leve 
  • 3-4 szál kapor 
  • 1 db salátalevél
  • Bertolli olaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfilét besózzuk, 10-15 percig hűtőben pihentetjük, majd a bőrös felén sütjük készre grill-lapon vagy serpenyőben. Közben a hús felőli részen Bertolli olajjal kenegetjük. A zsenge tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, apró kockára vágjuk, sózzuk. Adunk hozzá finomra vágott kaprot, és Bertolli olajból, citrom levéből öntetet készítünk (emulziót). A halat salátalevelekkel és töksalátával tányérra rendezzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább