Receptek

Harcsafasírt káposztával

Harcsafasírt káposztával

Az Alabárdos étterem receptje 2 fő részére

A HARCSAFASÍRT

HOZZÁVALÓK:
  • 15 dkg harcsa
  • 1 ek kemény majonéz
  • 1 közepes fej finomra aprított sonkahagyma
  • 1 gerezd finomra aprított fokhagyma
  • 1 köteg petrezselyem
  • 1 vastagabb szelet héj nélküli friss kenyér leturmixolva
  • a bundázáshoz friss kenyér néhány petrezselyemlevéllel leturmixolva
  • tört zöldbors
  • metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

Az enyhén sós vízben leforrázott, majd szálaira tépkedett halhúst összekeverjük a kenyérrel, a majonézzel és a finomra vágott petrezselyemmel. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a masszához, sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kb.15 grammos pogácsákat formázunk belőle, majd a friss kenyérből készített morzsába forgatjuk. Kevés olívaolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük, amíg a panír ropogós lesz.

A KÁPOSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • néhány szem burgonya
  • néhány zöldebb kelkáposztalevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • snidling vagy hagymacsíra
  • 2 dl tejföl
  • 2  zselatinlap
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A kelkáposztát vékony, minél hosszabb csíkokra vágjuk (julienne), és pár másodpercig sós-köményes vízben forrázzuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd az apróra vágott és megpirított hagymával hagymás tört burgonyát készítünk belőle. Sóval, borssal és hagymacsírával ízesítjük, majd kis kiszúróformába préseljük a forma magasságának feléig, a fennmaradó helyre pedig a káposzta-julienne-t nyomkodjuk. A tört burgonya alsó felületét száraz serpenyőben megpiríthatjuk. A tejfölt felkeverjük, langyosra melegítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd feloldunk benne decinként két beáztatott zselatinlapot. Miután kihűlt, habszifonba töltjük és egy habpatront adunk hozzá.

TÁLALÁSA:

Óvatosan kitoljuk a burgonya-káposzta kockát a formából, nyomunk rá egy kis tejfölhabot, majd a tetejére helyezzük a halfasírtot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább