Receptek

Háromgombás árparizottó

Háromgombás árparizottó

Takács Hajnalka receptje 4 fő részére (Ovo-lakto-vegetáriánus recept)

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg árpagyöngy
  • 5 dkg laskagomba
  • 5 dkg shiitake gomba
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 23 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs petrezselyemzöld
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt

ELKÉSZÍTÉSE:
Az árpagyöngyöt néhány órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd miután megkevertük, hozzáöntjük az árpagyöngyöt.  Pár percig pároljuk, beleszórjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett egy-két percig főzzük, majd hozzáöntünk egy kevés alaplét.

Közepes lángon addig főzzük, amíg az árpagyöngy teljesen be nem szívja a levet. Ekkor ismét hozzáadunk egy kevés alaplét, majd ismét főzzük, amíg az árpa magába nem szívja a folyadékot. Ezt addig ismételjük, amíg az összes levet hozzá nem adagoltuk az ételhez, és az árpagyöngy meg nem fő.

A tűzről levéve belekeverjük a parmezánt is, tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.