Receptek

Házinyúlfilé spárgaroyallal, vermuthabbal

Házinyúlfilé spárgaroyallal, vermuthabbal

Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor receptje 4 fő részére

SPÁRGAROYAL

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zöld spárga
  • 4 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A leforrázott spárgát egy folpackkal kibélelt, tetszőleges alakú formába rendezzük a tojások, a tejszín, a zellerlevél, a só és a bors keverékével rétegezve. Folpackkal lezárjuk és alufóliát teszünk a tetejére. Sütőben vízbe állítjuk egy edénybe és kb. 110 °C-on elkészítjük.

HÁZINYÚLFILÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlgerincfilé
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • só, fehér bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A húsról a hártyát eltávolítjuk, befűszerezzük és felcsavarjuk, majd egy bambusztűvel rögzítjük. Olívaolajon kezdjük el sütni, majd hozzáadjuk a vajat és így fejezzük be a sütést kíméletesen.

VERMUTHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojássárgája
  • 1 mk citromlé
  • 1,2 dl vermut (ha lehet, Noilly Prat)

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a citromlével, sóval, vermuttal összekeverjük, majd habüstben vízgőz felett habbá keverjük, ügyelve a víz hőfokára, nehogy megfőjön a krémszerű habunk.

TÁLALÁS:

A spárgaroyalt óvatosan feldaraboljuk, melléhelyezzük a megnyitott nyúlfilét és 1-2 evőkanálnyi vermuthabot kanalazunk mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.