A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Húsvéti kalács piros tojással

Auguszt Olga receptje

2018. március 27.
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj, só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet az élesztővel, kis cukorral langyosra melegítjük. A liszt egynegyed részéből és a tej egyharmadából előtésztát (kovászt) készítünk. A maradék tejes élesztőbe beletesszük a tojássárgáját, a vajat.

A kovászt kicsit pihentetjük, majd összegyúrjuk az összes anyagot. Pihentetjük. Szétadagoljuk.

A fonáshoz három egyenlő hosszú nudlit sodrunk, nyújtunk. Mint a copfot, összefonjuk. Lekenjük egész tojással.

Kelesztjük: nem sok idő kell neki, negyedóra 40 °C-on. A főtt tojásokat már a kelesztésnél ráhelyezzük, hogy a helyük kialakuljon. 160 °C-os sütőben sütjük, a vastagságtól függően 30-35 percig.


kalács , liszt , élesztő , porcukor , vaj , tej , tojás , citromhéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra