Receptek

Juhtúrós pirog (Bryndzové pirohy)

Bárkányi Zoltán receptje

2020. július 24.
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg rétesliszt
  • 50 dkg juhtúró
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • kapor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk és áttörjük (20 dkg áttört burgonyát félreteszünk a töltelékhez). Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és jól összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis téglalapokra vágjuk. A téglalapok egyik felére egy kanál tölteléket (a félretett áttört burgonya összedolgozva a juhtúró felével) halmozunk, ráhajtjuk a másik felét, széleit jól összenyomkodjuk, és forró, sós vízben kifőzzük.

Ha megfőtt, kiszedjük, elmorzsolt juhtúróval és apróra vágott kaporral meghintjük.




juhtúró , burgonya , liszt , füstölt szalonna , tojás , kapor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra