Receptek

Serpenyőben sült libamájszelet, gránátalma-vinegrett, cukorrépapüré

Serpenyőben sült libamájszelet, gránátalma-vinegrett, cukorrépapüré

Huszár Krisztián receptje 4 fő részére

ELKÉSZÍTÉSE:

Fejenként 80-100 grammos libamájszeletet pirítunk.

GRÁNÁTALMA-VINEGRETT

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db gránátalma frissen préselt leve
  • 2 db öklömnyi cékla frissen centrifugált leve
  • 1 ek bergamottolaj
  • 1 ek narancsos olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A gránátalma- és céklalevet összekeverjük, majd nagyon lassan sűrítjük (kb. 60 °C-on), inkább "párologtatjuk", így megőrzi gyümölcsösségét. Mikor már majdnem szirupos, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a bergamottolajat és a narancsos olívaolajat. (Ezek híján 50-60 °C-ra melegített olívaolajba citrom- és narancshéjat reszelünk, 1 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.)

CUKORRÉPAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg cukorrépa tisztítva
  • 150-200 ml tej
ELKÉSZÍTÉSE:

Az étteremben a répát kevés folyadékkal vákuumcsomagolva 90 °C-os vízfürdőben készítik, míg meg nem puhul. (Ennek híján kevés tejben főzzük meg.) Végül a répát épp annyi meleg tejjel turmixoljuk össze, hogy selymes és krémes legyen.

CÉKLA

Adagonként 4-5 bébicéklát sóágyon megsütünk, meghámozzuk. A bébicéklát Kalmár Gergely kertésztől szereztük be (aki sajnos nem marad Magyarországon, hanem visszatér Japánba). Ha nincs bébicéklánk, héjában főtt, majd meghámozott céklát használunk, kockára vágva.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.