Receptek

Kanizsai Dödölle

Kanizsai Dödölle

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg lisztes kiskanizsai „sáska” burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg sertészsír
  • 2 nagyobb fej kiskanizsai „sáska” vöröshagyma
  • 12 dkg sertéstepertő
  • 0,5 liter tejföl
ELKÉSZÍTÉS:

A meghámozott, megmosott burgonyát négyfelé vágjuk, egy nagyobb fazékban annyi vízzel tesszük fel főni, ami éppen ellepi, sóval ízesítjük, és fedő alatt elkezdjük főzni.

Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd alacsony hőfokra állítva tűzhelyünket aranysárgára pirítjuk.

A megfőzött burgonyát burgonyatörővel összetörjük a saját levében. Alacsony hőmérsékleten belekeverjük a lisztet, és fakanállal még rövid ideig folyamatosan kevergetve kiforraljuk a burgonyás-lisztes masszát. (Kissé „ folyós” állagú ételt kell kapnunk!) Ezek után a masszát kiszaggatjuk és serpenyőben megpirítjuk a gombócokat. Ha ezzel elkészültünk, egy laposabb tálba átöntjük, amiben egyúttal tálaljuk is az elkészült ételt.

Tálaláskor a dödölle tetejét meglocsoljuk az aranysárgára pirított hagymás zsírral, és végül erre szórjuk az apróra vagdalt tepertőt vagy a tejfölt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább