Receptek

Kecskedagadó és -comb göngyölve, tarlórépafőzelékkel

Kecskedagadó és -comb göngyölve, tarlórépafőzelékkel

Nánási Lajos receptje

ELKÉSZÍTÉSE:

A 2 bordátlanított haslebenyt a dagadóval két fólia között enyhén és kíméletesen klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük mustárral, kiáztatott, majd pépesített szardellával, konfitált fokhagymával. Felgöngyöljük, konyhai kötözőzsinórral átkötjük. A húst konfitálhatjuk: a 80 °C-ra melegített zsírban 2,5 óráig készítjük, úgy, hogy a zsiradék lepje el. Ezt követően 250 °C-os sütőben szép színig sütjük. (A készültségi fokot hosszú tűvel vagy vékony pengéjű, hegyes késsel ellenőrizzük.) Készíthetjük 70-80 °C-os sütőben is. Ehhez fóliába csomagoljuk, 8-10 órán át készül. A végén erre is forró sütőben rásütünk, közben libazsírral kenjük.

TARLÓRÉPA-FŐZELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g vaj
  • 200 g salotta
  • 500 g kovászolt tarlórépa (vagy sörretek), vastagabb gyufaszálra vágva
  • tejszín, alaplé
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A vajon megfuttatjuk a salottát, hozzáadjuk a savanykás kovászolt répacsíkokat. Néhány percig forgatjuk, sózzuk, majd felöntjük alaplével, besűrítjük. Kevés tejszínt és/vagy tejfölt adunk hozzá, még egyszer felforraljuk. Friss turbolyalevéllel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább