Receptek

Kolozsvári káposzta

Kolozsvári káposzta

Segal Viktor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 1 kisebb fej savanyú káposzta
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg sertéshájháló
  • 50 kg zsírszalonna
  • 7,5 dl húsalaplé
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl sertészsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk őrölt római kömény
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot felolvasztjuk, rátesszük a káposzta felét, majd 2,5 dl húsalaplével kevergetés közben puhára pároljuk. A káposzta másik felét 5 dl alaplével megfőzzük. Melegen szétturmixoljuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék húsalaplével 20 perc alatt készre főzzük. A darált húst összekeverjük az árpagyönggyel, és a kiterített sertéshálóra helyezzük. Feltekerjük, majd a szeletelt szalonnába tekerjük. Meleg serpenyőben körbesütjük, majd 160 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Négy káposztalevelet forró serpenyőben megpirítunk. A zsírszalonnából töpörtyűt készítünk. Tálaláskor a sült káposztalevélre helyezzük a megpárolt káposztát, és mellétesszük a háromba vágott sertéshúst. Megformázzuk a savanyúkáposzta-krémet, töpörtyűt szórunk rá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább