Receptek

Lángosban sült csirkeszalagok friss salátaágyon, tejföllel és reszelt sajttal

Lángosban sült csirkeszalagok friss salátaágyon, tejföllel és reszelt sajttal

Rédai Attila (Suttogó étterem) receptje 4 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

A TÉSZTÁHOZ

  • 40 dkg liszt
  • 20 g élesztő
  • 150 g joghurt
  • 40 ml tej
  • 16 g cukor só

A LÁNGOSRA

  • 4 dl tejföl
  • 40 dkg trappista sajt

A TÖLTELÉKHEZ

  • 50 dkg csirkemell
  • 12 dkg lila hagyma
  • 80 ml olaj

A SALÁTAÁGYHOZ

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 40 dkg édeskáposzta
  • 20 dkg uborka
  • 40 dkg paradicsom

ELKÉSZÍTÉSE:

A lángostészta alapanyagaiból tésztát gyúrunk. Akkor ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. A jól kidolgozott tésztából lehet csak jó lángost készíteni.

A töltelékhez a lilahagymát apró kockára vágjuk és összekeverjük a lepirított és csíkokra vágott csirkemellel. Fontos: a hagyma nyers, a hús meg van sütve. Megvárjuk, amíg a töltelék kihűl, csak utána dolgozunk vele.

A meggyúrt és megkelt tésztából egy-adagnyit kinyújtunk téglalap alakúra. Ráhelyezzük a tölteléket, és felcsavarjuk. Felcsavaráskor a tészta két végét és a felcsavarásos szélt is jól összedolgozzuk, hogy amikor az olajban sütjük ezt a hosszúkás lángost, akkor ne mehessen a belsejébe olaj.

TÁLALÁS:

A saláta-alapanyagokat julienre (gyufaszál-vékonyságú csíkokra) vágva a tányérra helyezzük. A bő olajban kisütött lángost felszeletelve ráhelyezzük. A felszeletelt töltött lángost meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.