Receptek

Ludaskása

Ludaskása

Rosenstein Tibor receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, láb, zúza, farhát)
  • 50 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg libazsír
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg csiperkegomba
  • majoránna, só, bors, gyömbér

Elkészítése:
Vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított libaaprólékot és készítsünk belőle ragut a következő módon: pirítsuk meg 5 dkg zsíron a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Tegyük hozzá az aprólékot, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a majoránnát és a reszelt gyömbért. Fedővel takarjuk le, és pároljuk félpuhára. Adjuk hozzá a kisujjnyi vastagra vágott zöldséget, a szeletelt gombát, és fedő alatt főzzük még tovább. Egy serpenyőben 5 dkg zsíron forrósítsuk meg a rizst, öntsük hozzá a libaraguhoz, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy a lábosban kétszeres mennyiség legyen. Ha felforrt, ízesítsük, és fedő alatt sütőben pároljuk készre. Tálaláskor 1-1 szelet sült libamájat is tehetünk mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.