Receptek

Mandulás fokhagymaleves

Mandulás fokhagymaleves

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

HOZZÁVALÓK:

 

  • 300 g hámozott pirított mandula, durvára vágva
  • 200 g egy-két napos, kissé már szikkadt fehér kenyér vagy bagett
  • 2 gerezd fokhagyma, megzúzva
  • 300 ml olívaolaj (ha lehet, gyümölcsös ízű Arbequina)
  • 100 ml sherryecet
  • víz (kb. 500+500 ml)
 
ELKÉSZÍTÉSE:

Lezárható edénybe vagy dobozba teszünk 100 ml olívaolajat a többi hozzávalóval. Felöntjük fél liter vízzel, 12 órán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Ezután alacsony fordulatszámon turmixoljuk, közben apránként hozzáadagoljuk a többi olívaolajat. Amikor létrejött egy homogén emulzió, ezt ízlés szerint még vízzel a kívánt állagra hígítjuk. Szitán átpasszírozzuk, s legalább további 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

TÁLALÁS:

Vajon pirult zsemlekockákkal vagy kimagozott szőlőszemekkel tálaljuk. Adhatunk rá néhány csepp olívaolajat is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább