Receptek

Marhahátszín karamellizált zöldségekkel, aszalt lila káposztával

Marhahátszín karamellizált zöldségekkel, aszalt lila káposztával

Segal Viktor receptje 4 fő részére

ASZALT LILA KÁPOSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 1/4 fej lila káposzta vékonyan legyalulva
  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk só
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt 80 °C-ra előmelegítjük (légkeverés nélkül). Egy közepes nagyságú edényben feltesszük a vizet a cukorral és a sóval, majd forráspontig hevítjük. Ekkor beletesszük a legyalult lila káposztát, és egy percig főzzük a sós-cukros vízben. Leszűrjük, és egy zsírpapírral bélelt tepsiben teljesen szétterítjük. Sütőben kb. 2 óra alatt szárazra aszaljuk. Sütés közben résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, hogy a nedvesség el tudjon távozni. 

KÖRET

HOZZÁVALÓK:
  • 16 db bébisárgarépa meghámozva
  • 8 db bébicukkini hosszában félbevágva
  • 12 db cukorborsó
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek vaj
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukorborsót lobogó sós vízben, egy perc alatt blansírozzuk, azonnal jeges vízbe tesszük, hogy ne veszítse el szép zöld színét. A sárgarépát ugyanígy blansírozzuk, de két-három percig hagyjuk puhulni. A cukkinit nem szükséges előfőzni, mert a karamellizálás alatt el fog készülni. Forró serpenyőben vajon megforgatjuk a zöldségeket, megszórjuk két evőkanál kristálycukorral. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 3-4 perc alatt készre karamellizáljuk a zöldségeket. 

HÁTSZÍN

HOZZÁVALÓK:
  • 4 szelet érlelt marhahátszín (18-20 dkg-os szeletek)
  • 2 ek semleges ízű olaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Közvetlenül tálalás előtt a hátszínhez szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor már forró, beleöntjük az olajat, majd azonnal rátesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalán 4-4 percig sütjük a húst. Sütés után sózzuk, borsozzuk, majd vágódeszkán öt percig pihentetjük.

TÁLALÁS:

A tányérra halmozzuk a karamellizált zöldségeket, a húst, és megszórjuk az édeskés, ropogós aszalt káposztával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább