A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 8 dkg vaj
- 16 dkg akácméz
- 1/2 kk őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzákeverjük. A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk, 160 °C-os sütőben 9-10 percig sütjük.
A KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg cukor
- 6 dkg búzadara
- 40 ml tej
- 2 lap zselatin
- 2 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
Tejből, cukorból, búzadarából tejbegrízt főzünk. Mikor már kissé kihűlt, de még azért meleg, belekeverjük a hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zselatinlapokat, és félretesszük kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a hideg krémet.
A SÁRGABARACKZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg baracklekvár
- 1 dl víz
- 2 lap zselatin
ELKÉSZÍTÉSE:
A lekvárt a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott és alaposan kifacsart zselatinlapokat, majd formába öntve hagyjuk megdermedni.
A GESZTENYEFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg gesztenye
- 4 dl tej
- 1/2 rúd vanília
- 12 dkg cukor
- 5 db tojássárgája
- 4 cl rum (Captain Morgan)
ELKÉSZÍTÉSE:
A bevagdosott héjú gesztenyét 10-12 percre 200 °C-os sütőbe tesszük. Kivesszük, meghámozzuk, közben a tejet a gesztenyehéjjal felforraljuk. Amikor kihűlt, leszűrjük. A kihűlt tejhez hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliát, majd vízgőz fölött óvatosan krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szalamanderben (erős grill alatt) pirult gesztenyét. Pacojetes edénybe töltjük, lehűtjük, majd fagyasztóba tesszük, tálaláskor a pacojeten kétszer átengedjük.