Receptek

Narancsos palacsinta tejkaramellel

Narancsos palacsinta tejkaramellel

Várvizi Péter receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 65 g kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 2 g
  • 150 g vaníliás narancslekvár

KARAMELL

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 ml víz
  • 150 ml tejszín
  • 50 g vaj
  • 60 ml narancslé
  • 30 ml rum (flambírozva)
ELKÉSZÍTÉSE:

Először a palacsintatésztát készítsük el: A tejet kissé felmelegítjük a vaníliarúddal és a kikapart magokkal. A lisztet, a sót és a kristálycukrot simára keverjük a tojásokkal, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, legvégül a langyos tejet. Tegyük a tésztát legalább 4 órára a hűtőbe. Tejkaramell: A cukrot tegyük egy gyorsforraló edénybe a vízzel. Készítsünk karamellt.Amikor a cukor kellően karamellizálódott, az edényt vegyük le a tűzről és óvatosan öntsük bele a tejszínt, majd adjuk hozzá a narancslevet és a flambírozott rumot.

TÁLALÁS:

Öntsük a tejkaramellt a tányér aljára.A palacsintát vékonyan kenjünk meg jó minőségű narancslekvárral, és göngyöljük fel. A felgöngyölt palacsintát vágjuk négy egyenlő részre, és állítsuk bele a tejkaramellbe. Vaníliafagylaltot is kínálhatunk mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább