Receptek

Oregánós „burgonyafőzelék” konfitált borjúnyakkal

Oregánós „burgonyafőzelék” konfitált borjúnyakkal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 2,5 kg borjúnyak
  • 1,5 kg libazsír
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ág rozmaring
  • 1 cs oregánó
  • só, őrölt bors
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A borjúhúst sózzuk, borsozzuk, a felmelegített zsírba tesszük a hagymákkal, rozmaringgal együtt. Kis lángon 3-4 órát konfitáljuk. Ha elkészült, szeleteljük, tálalás előtt pici libazsíron megpirítjuk. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, a felét karikára vágjuk, ezt tálaláshoz friss oregánóval szórjuk meg. A burgonya másik felét tejföllel összeturmixoljuk, majd szifonba töltjük. Tálaláskor a melegen szelt burgonya mellé nyomjuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább