Receptek

Őz, csalán, brick tészta, karalábé, ördögszekér- gomba, sült káposzta

Őz, csalán, brick tészta, karalábé, ördögszekér- gomba, sült káposzta

Pesti István receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg őzgerinc
  • 10 dkg csalánpüré
  • 80 dkg ökörfarokragu
  • 5 db brick tészta
  • 2 dl olívaolaj
  • 20 mk hollandi mártás
  • 20 db szeletelt karalábé
  • 15 db pácolt bébihagyma
  • 3 dl  vörösboros jus
  • 5 db ördögszekérgomba
  • 1 db sült káposzta

ELKÉSZÍTÉSE:
Az őzgerincet olívaolajon elősütjük, majd a sütőben angolosra sütjük. Pihentetjük. Az ökörfarokragut brick tésztába töltjük, feltekerjük, és olívaolajon körbesütjük. (A brick tészta a rétestésztához hasonló tésztaféle. Keleti fűszer-csemege boltokban, hipermarketek világkonyhai részlegén és delikátüzletekben kapható.)

A szeletelt karalábét kiszúrjuk. A közepére hollandi mártást teszünk, és háromszög formára hajtjuk. A gombát félbevágjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk. A káposztát cikkekre vágjuk, és olajon erősen megpirítjuk mindkét oldalát. A pácolt hagymát vágási felülettel lefelé megpirítjuk.

TÁLALÁS:
A csalánpürét a tányérra tesszük. Ráhelyezzük a töltött brick tésztát. Nekitámasztjuk a gombát és a káposztát. Mellé helyezzük a töltött karalábét és a sült hagymákat is. Az őzgerincet felszeleteljük és a zöldségek mellé tesszük. Végül a vörösboros jus-vel meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.