Receptek

Paprikás báránymadárka zsenge zöldbabbal

Paprikás báránymadárka zsenge zöldbabbal

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db báránymadárka
  • 1 csésze vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika, kockára vágva
  • erős paprika ízlés szerint, kockára vágva
  • 1 db kisebb paradicsom kockára vágva
  • 50 dkg friss zsenge zöldbab
  • 50 g vaj
  • 1 csésze tejföl simára keverve

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, jeges vízben lehűtjük. Pörköltalapot készítünk, és puhára pároljuk benne a madárkákat. Meleg tányérra teszünk 2-2 pörköltös madárkát szafttal együtt. Vajban átforrósítjuk a zöldbabot, és mellé helyezzük. Tejfellel meglocsoljuk. Ha tartalmasabban szeretnénk adni, tehetünk mellé galuskát is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.