Receptek

Zöldborsóleves és ponty

Zöldborsóleves és ponty

Jahni László receptje 4 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g ponty filé (lehetőleg tőponty vagy nyurga)
  • 250 g zöldborsó
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1-2 db zsenge sárgarépa
  • 12 db cukorborsó hüvely
  • 1/2 db zsenge karalábé
  • koriander zöldje, só, cukor

 ELKÉSZÍTÉSE:

A beírdalt pontyfilét 1/2 órára 10%-os só oldatba teszem, lecsepegtetem. A zöldborsót beleteszem a zöldség alaplébe és enyhén össze turmixolom (feltárom a borsó héjrészét) majd 60 c' on főzöm kb 40 percig. Finom szűrőn átszűröm és belefőzöm a ponty filéket (lassú alacsony forralással). A többi zöldségeket feldarabolom és sós cukros vízben roppanósra készítem, majd hozzá adom a pontyhoz. Ízesítem só, cukor, vágott koriander zöldjével.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább