Receptek

Pünkösdi csibe kecskesajtos burgonyapürével és kapros uborkasalátával

Pünkösdi csibe kecskesajtos burgonyapürével és kapros uborkasalátával

Frideczky András receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db csirkecomb
  • 600 g burgonya
  • 100 g kenyérmorzsa
  • 100 g finomliszt
  • 50 g kecskesajt
  • 60 g vaj
  • 100 ml tej
  • 2 db tojás

SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g kígyóuborka
  • 100 g koktélparadicsom
  • 200 g kristálycukor
  • 150 ml fehérborecet
  • 1 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó kapor
  • 10 szem koriandermag
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, belemorzsoljuk a kecskesajtot, és elkeverve a forró vajas tejjel burgonyapürét készítünk.

A csirkehúst a porcnál körbevágjuk, a csontról egy kis kés segítségével lehúzzuk a húst, gömb alakúvá formázzuk. Az így előkészített csirkecombokat 4 órán keresztül sópácba (1 liter víz, 60 g só) tesszük, majd kivesszük, leszárítjuk és megsózzuk kívül is. Bepanírozzuk és kirántjuk.

A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy kockára vágjuk, és a negyedelt koktélparadicsommal beletesszük az előkészített salátaecetbe. Szárazon megpirítjuk a koriandermagot, és frissen vágott kaporral együtt a salátához adjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.