Receptek

Radicchio BBQ paradicsommal, kéksajtos burgonyagombóccal

Radicchio BBQ paradicsommal, kéksajtos burgonyagombóccal

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg radicchio
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg sárga héjú burgonya
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • só, bors
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kacsatepertő
  • 5 dkg Stilton kéksajt
  • 2 ek olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomokat megkarcoljuk, és nagyon forró faszenes grillbe helyezzük 1 percre. Ezután gyorsan hűtőbe tesszük 5 percre. A hőtől könnyen le tudjuk húzni a héját, és kellemes, füstös ízű lesz. Ebből készítsünk mártást. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a salottát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomokat, felfőzzük, ízesítjük sóval és borssal, majd áttörjük egy finom szűrőn. A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd leszárítjuk és összetörjük. Még langyosan összekeverjük a liszttel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük. Betöltjük a sajtkockákkal, majd formázzuk és burgonyakeményítőbe forgatva sós vízben kifőzzük. Pirított radicchióval és kacsatepertővel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.