Receptek

Raguleves pulykahúsból

Raguleves pulykahúsból

Török Ádámné Viczián Judit receptje

HOZZÁVALÓK:

 

  • 50 dkg pulykahús
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1/2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db babérlevél
  • kakukkfű, majoránna, rozmaring
  • só, őrölt bors, szerecsendió
 
ELKÉSZÍTÉSE:

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, és rátesszük a kockára vágott húst. Kis ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és egy marék apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vízzel felengedjük, fűszerezzük. Amikor a hús puhára főtt, a tűzről levéve a tejföllel kevert tojássárgájára tálaljuk. Raguleves más húsból is készíthető: csirkéből, disznóból, csirkeszívből.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.