Receptek

Rántott kecske burgonyasalátával

Rántott kecske burgonyasalátával

Bittera Dóra - Molnár B. Tamás receptje

Hátsó gerincrészből (rövidkaraj), bordás karajból, bélszínből (filé) készítjük. Ezeket lehet egészben is sütni, de kicsivel több munkával kiváló rántott hús süthető belőle, felér a legjobb borjú bécsivel.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g bordarész
  • liszt, tojás, morzsa, só
  • tisztított vaj (avagy vaj és olaj keveréke)

ELKÉSZÍTÉSE:

A bordás karajról a bordákat összetartó gerincoszlopot késsel vagy bárddal eltávolítjuk. A bordacsontokat a húson hagyjuk. A húst hárombordás darabokra vágjuk. A húst lehártyázzuk. A bélszínt lehártyázva, egészben panírozzuk. Sózzuk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk. A panírhoz konyhai robotgépben egy napig szikkasztott zsemléből darálunk morzsát. Még jobb, ha a friss házi morzsát 1:1 arányban pankó morzsával keverjük. A rántott húst bő olajban sütjük közepes lángon, itatóspapírra vesszük ki.

BURGONYASALÁTA HÓNAPOS RETEKKEL

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g salátaburgonya (feszesre fövő, ízes krumpli, lehetőleg kiflikrumpli)
  • 250 ml szárnyas- vagy csontleves
  • 1/2 kk köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 100 g salotta, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk dijoni mustár
  • 2 ek almaecet (vagy tárkonyecet)

ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplit hámozva tesszük fel főni sós-köményes vízben a babérlevéllel. (A legjobb krumplisalátákhoz alaplében fő a burgonya.) Ne főzzük túl puhára. A salottát olívaolajon pároljuk 2 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pároljuk – egyik se kapjon színt! –, felöntjük a szárnyaslevessel, gyöngyöző forrással sűrítjük néhány percig. Hozzáadjuk a mustárt, az almaecetet, a még langyosan karikára vágott, feszesre főtt burgonyát. Sózzuk-borsozzuk, kis lángon még egy kicsit sűrítjük, majd három-négy óráig állni hagyjuk. Tálaláskor hajszálvékonyra vágott hónapos retket adunk hozzá, frissen finomra vágott snidlinggel hintjük meg. (Retek helyett vékonyra vágott, hámozott kígyóuborkát is keverhetünk bele.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább