Receptek

Remegős túrógombóc

Remegős túrógombóc

Zoboki Zoltán receptje 4 fő részére

150 éves családi recept. Az a titka, hogy a túrógombócot nem szabad kézzel szaggatni, csak két kanállal, így marad remegős. Sokan a remegős túrógombócért járnak a Bodrogi étterembe.

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg túró ledarálva
  • 5-7 dkg búzadara a túró minőségétől függően
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • vajjal pirított zsemlemorzsa
  • cukros tejföl
  • porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A túrót a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral egyenletesen összedolgozzuk, a felvert tojáshabbal lazítjuk, és legalább 30 percre hűtőben pihentetjük. Forrásban lévő, enyhén sós vízben formázzuk 2 evőkanál segítségével (mint a grízgaluskát), és néhány percig főzzük. Megforgatjuk pirított zsemlemorzsában, és cukros tejföllel, porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább