A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Remegős túrógombóc (nem is gombóc)

Zoboki Zoltán receptje

2018. február 2.
  • 50 dkg túró ledarálva
  • 5-7 dkg búzadara a túró minőségétől függően
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • vajjal pirított zsemlemorzsa
  • cukros tejföl
  • porcukor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
150 éves családi recept. Az a titka, hogy a túrógombócot nem szabad kézzel szaggatni, csak két kanállal, így marad remegős. Sokan a remegős túrógombócért járnak a Bodrogi étterembe.

ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral egyenletesen összedolgozzuk, a felvert tojáshabbal lazítjuk, és legalább 30 percre hűtőben pihentetjük.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben formázzuk 2 evőkanál segítségével (mint a grízgaluskát), és néhány percig főzzük.

Megforgatjuk pirított zsemlemorzsában, és cukros tejföllel, porcukorral megszórva tálaljuk.


túró , búzadara , tojás , zsemlemorzsa , tejföl , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra