Receptek

Répatorta

Répatorta

Krausz Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 425 g liszt
  • 400 g cukor
  • 15 g szódabikarbóna
  • 10 g őrölt fahéj
  • 5 g őrölt gyömbér
  • 10 g
  • 450 ml napraforgóolaj
  • 8 db tojás
  • 750 g reszelt sárgarépa
  • 18 g reszelt narancshéj
  • 60 ml narancslé
  • 150 g darát dió
  • 5 g vaníliaesszencia

ELKÉSZÍTÉSE:
Verjük fel a tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával, narancslével, amíg a cukor szépen felolvad benne. Adjuk hozzá a száraz anyagokat, és tortaformában süssük 150 °C-on 35-40 percig. Ha kihűlt, vágjuk három lapra, és közben készítsük el a krémsajtos bevonót.

KRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 325 g vaj
  • 900 g Philadelphia krémsajt
  • 400 g porcukor
  • 60 ml narancslé
  • 3 g narancshéj
  • 5 g vaníliaesszencia
  • 1 g

ELKÉSZÍTÉSE:
Krémesítsük ki a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a többi hozzávalót, majd a krémsajtot. A piskótalapokat kenjük meg vékony réteg narancslekvárral, majd egy réteg krémet simítsunk középre, és kenjük be vele körbe is a tortát. Szórjuk meg az oldalát darált dióval, a tetejét liofilizált málnával, és pár órára tegyük be a hűtőbe, mielőtt felvágjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.