Receptek

Ropogós malaccomb, parázsburgonyával, rozmaringos citrussalátával

Ropogós malaccomb, parázsburgonyával, rozmaringos citrussalátával

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db bőrös malaccomb
  • 1 db narancs
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg apróbb szemű burgonya
  • sertészsír

KOMPÓT

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl friss narancslé
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 dl almaecet
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db mandarin
  • 4 db narancs
  • 2 db grépfrút

ELKÉSZÍTÉSE:
A narancslevet vízzel, cukorral, ecettel és a rozmaringlevelekkel sziruposra főzzük. A gyümölcsöket a fehér részük nélkül cikkekre vágjuk, ráöntjük a szirupot és hagyjuk kihűlni. A malaccombot sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 140 °C-os sütőben 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük. A rozmaringleveleket finomra vágjuk, összekeverjük reszelt narancshéjjal és kevés sóval. A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, kiszedjük a vízből, hogy ne puhuljon tovább, majd forró zsíron megpirítjuk. A szeletelt malacot megszórjuk a narancsos rozmaringgal, majd kompóttal és burgonyával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.