Receptek

Rozé kacsamell sáfrányos karalábéval és olívaolajos parajjal

Rozé kacsamell sáfrányos karalábéval és olívaolajos parajjal

Patai Lajos receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db kacsamell
  • 1 g sáfrányos szeklice
  • 1 kg karalábé
  • 20 dkg bébiparaj
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 dkg fokhagyma
  • vaj,
  • kakukkfű

ELKÉSZÍTÉSE:
A kacsamellfiléket megtisztítjuk a hártyáktól, majd a bőrét beirdaljuk, megsózzuk. Forró serpenyőben folyamatos zsírleöntögetés mellett kisütjük a bőrös felén a zsírját, és egy kis kérget sütünk a húsos felére is. 20 percre előmelegített 100 °C-os sütőbe tesszük. (Egymás mellé helyezve, legalább 2 centiméternyi távolságra egymástól.) Kakukkfüves vajban pihentetjük.

Ezalatt a kockákra vágott karalábét sáfrányos, sós vízben megfőzzük, majd kevés vajjal pürésítjük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajban ropogósra sütjük. Összeforgatjuk a parajjal.

TÁLALÁS:
A kacsamellet felszeleteljük. A karalábékrémet formázva elkenjük a tányéron, ráhelyezzük a fokhagymás parajt, és a tetejére egy-egy szelet kacsamellet teszünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.