Receptek

Sajtos-köményes kifli

Sajtos-köményes kifli

Tischler Petra receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liszt
  • 1 ek só
  • 90 g vaj
  • 50 g élesztő
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • sajt
  • köménymag
  • 2 db tojás

ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, az olvasztott vajjal, majd a felfuttatott élesztővel, cukorral és tejjel, s legalább tíz percig dagasztjuk. Egy órát hagyjuk kelni, majd átgyúrjuk és hat egyenlő cipóra osztjuk. Újabb harminc percig kelesztjük, a tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk és feltekerjük kifliformára. Az egész felvert tojásokkal lekenjük, megszórjuk nagy szemű sóval, köménymaggal és reszelt sajttal. 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.